Новости из Болгарии

Електронен информационен бюлетин

Електронен информационен бюлетин, съдържащ новини и информация за развитието на туристическия сектор в България, интересни туристически дестинации, инициативи на Министерството на туризма и други актуални теми, свързани с развитието на туризма в България.

Събори в България през 2015 година.

Списък на съборите в България:

1.на 3-5 юли е събора Лудогорие Разград, местност „Пчелина”  (http://ludogorie.eu//)

2. от 17-и до 19-и юли - Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 

 

 3. на 1-2 август Гайдарско надсвирване в село Гела -http://www.festival359.com/article/2473/

 

4.на 7-9 август – Копривщица - http://www.festival359.com/article/2053/

 

5. на 21, 22 и 23 Август.-Жеравна- http://www.nosia.bg

и много други тук http://www.festival359.com/

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МАРИЯ ПАСКОВА!

                       Уважаема г-жа Паскова!   Дорогая Мария Даниловна!

        Българската Община в Република Молдова има чест от все сърдце да поздрави една от най – красивите бесарабски българки с Рожден ден.  За българската общност в Молдова Вие олицетворявате не само традиционен от десетилетия и векове патриархален високонравствен образ  на българска жена, либеща майка и най-щастлива  баба, но и образ, концентриращ качества на съвременен обществен деятел, защитник на правата и интересите на нашите сънародници, успешен бизнесмен и щедър спонсор и дарител.

     Само за последните години, като председател на Българската община в град Твърдица, Вие променихте представата и усилихте вярата на твърдичаните, че успехът и възможностите идват тогава, когато хората имат доверие към своите лидери и се полагат на собствените си усилия , отстояват своите интереси, правата  и достоинството. Благодарение на Вашата неуморна дейност, енергия и организаторски талант Вие съумяхте да реанимирате и утвърдите представата за град Твърдица като неизсъхващ язовир на българщината , а твърдичани като едни от най-верни на българщината родолюбци.

Българчета със 72 отличия от световното по математика

i25975 150x150 Българчета със 72 отличия от световното по математика

Цели 72 приза, сред които един златен и 12 сребърни медала, спечелиха нашите деца от Световното първенство по математика. Домакин на състезанието бе град Бургас. За пръв път то се провежда извън пределите на Азия.

/снимка БГНЕС/

Златото спечели 12-годишния Иван Иванов от Софийската математическа гимназия “Паисий Хилендарски”. 

Акценти- с Нина Топалова и Соня Келеведжиева, 10.07.2013,канал 6, ТВ Сливен.

     Българи, преселници в Молдова, днес търсят връзка с корените си в Сливенско. Ще им помогне ли Бесарабско-таврийската диаспора. Как подобни организации работят за възраждането на културния и икономическия обмен между България и Молдова. Разговор с Нина Топалова, председател на Бесарабско-таврийската диаспора в столицата на Молдова Кишинев.

http://kanal6.bg/akcenti/4490-slivenakcenti.html

от  76-та минута започва интерьвюто с г-жа Нина Топалова

Областният управител се срещна с депутат от Световния парламент на българите.

 

На 08.07.2013 г. областният управител Корнелий Желязков прие на работна среща Нина Топалова – заместник-председател на Световния парламент на българите по света, Соня Келеведжиева – председател на Обществения съвет за сътрудничество с бесарабско-таврийската диаспора в Сливен, и Юрий Иванов – председател на Гражданско сдружение „Обществен барометър“.

Важни гости от Молдова са в Сливен.

Днес в Сливен по покана на Обществения съвет за сътрудничество с бесарабско-таврийската диаспора- център Сливен, гостува Нина Топалова от Молдова, заместник-председател на Световния Парламент на българите по света, председател на Обществения съвет за сътрудничество с БТД за Молдова и член на Управителния съвет на БОРМ/Българска общност в Република Молдова/- републиканско, неправителствено, неполитическо обединение, създадено за свободното волеизявление на българските граждани в Република Молдова, основаващо се на общностните интереси за възраждането и развитието на българската национална култура, съобразно устава на БОРМ/.

Важная информация

П В С Ч П С В
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31