ЧЕСТИТ 3-ТИ МАРТ !

СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ !

ЧЕСТИТ 3-ТИ МАРТ !

Подвигът на този ден е неизмерим, неподвластен на времето, защото всеки българин го носи в душата си,защото споменът за него разпалва,

пречиства с онази изконна обич към Отечеството, която ни прави горди българи.

Честването на трети март е безспорно доказателство, че са живи чувствата на благоговение, признателност пред светлата саможертва на цял един народ, нетърпелив да измие с кръвта си позора на робството.

Днес, преклонили глави пред паметниците, ние отдаваме почит пред паметта на знайни и незнайни родолюбиви българи, които със своята саможертва подготвиха, проправиха пътя на нашето Освобождение и останаха достойни граждани на своята държава.

Нека помним, нека бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух!

Поклон пред величието на всички страдалци, загинали за свободата на България!

Поклон пред всички знайни и незнайни опълченци оставили костите си по земята на Майка България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !

 

ИСКРЕНО ВАШ ПРИЯТЕЛ

ГЕОРГИ ДОРЕВ

Комментарии

Поздравление от Георги Дорев

Българската общност в Република Молдова ползва случая да благодари един голям приятел на бесарабските българи, велик родолюбец и бунтовник с хъшовски дух Георги Василев Дорев. На първите крачки на българското националнокултурно движение в Бесарабия, българите в Молдова намериха единствена братски протегната ръка за помощ на единственната тогава тяхна организация - Българското Дружество "Възраждане". А тази ръка беше толкова надежна, толкова силна, че "Възраждането" не само проходи, но и стана сериозен фактор за гарантирано развитие на българската идентичност и защита на правата на българите в Молдова. Ние това помним и ще го помним  винаги. И на нашите бъдещите потомци ние ще оставим красива и интересна история за българският Ренесанс в Бесарабия, в която сред най-първите възрожданци те с учудване и радост ще срещнат името на Георги Василев Дорев. И ще се гордеят и убеждават своите съвременници, че до като има такива хора язовирите на българщината не изсъхват през векове и хилядолетия.

Георги, цялото наше БРАТСТВО от всички краища, включвайки и Паркани, казва три неща:

1 . Честит 3 март!  2. Да живее България! 3. Наздраве!  И после с най-любимата ни да строшим 100 чаши! Заповядайте, господа! https://www.youtube.com/watch?v=TpKXwXG2DR0

С уважение Иван Забунов

Важная информация

П В С Ч П С В
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31