Областният управител се срещна с депутат от Световния парламент на българите.

 

На 08.07.2013 г. областният управител Корнелий Желязков прие на работна среща Нина Топалова – заместник-председател на Световния парламент на българите по света, Соня Келеведжиева – председател на Обществения съвет за сътрудничество с бесарабско-таврийската диаспора в Сливен, и Юрий Иванов – председател на Гражданско сдружение „Обществен барометър“.

Г-жа Келеведжиева представи накратко гостенката от Молдова Нина Топалова. Тя е тук по покана на Обществения съвет за сътрудничество с Бесарабско-Таврийската диаспора. Целта на визитата е да се обсъдят и реализират съвместни инициатива не само в сферата на културно-историческото наследство, образованието и туризма, но и действия за активиране на бизнес отношенията с Молдова и Украйна.

Предмет на разговора при областния управител бяха възможностите за обособяването на Сливен като център на бесарабско-таврийските българи.

От своя страна областният управител Корнелий Желязков заяви, че Общественият съвет може да разчита на пълната му подкрепа. Той ще търси и държавна подкрепа за реализирането на идеята. Областна администрация Сливен ще оказва съдействие на съвета като бъдат предприети действия за установяване на контакти с държавната администрация на регионите в Молдова и Украйна.

Общественият съвет за сътрудничество с бесарабско-таврийската диаспора беше официално учреден през август 2012 г. в Сливен. Основната му цел е тук да бъде създаден Национален културно-информационен център на бесарабско-таврийските българи и Сливен да се утвърди като център за провеждане на инициативи, свързани с евроинтеграционните процеси, създаването на условия за участие в проекти, общински и национални програми, стратегически партньорства в национален мащаб. В съвета участват представители от община Сливен, Общински съвет – Сливен, Сливенската Търговско-промишлената палата, Института за регионални изследвания и анализ, Регионален исторически музей, ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков” и др.

http://www.regionsliven.com/news.

Важная информация

П В С Ч П С В
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31